Ексклузивен разказ в Тази сутрин“ на последната жертва на лихварската дейност на покойния

...
Ексклузивен разказ в Тази сутрин“ на последната жертва на лихварската дейност на покойния
Коментари Харесай

Разказ на жертва на лихварската дейност на Александрови

Ексклузивен роман в „ Тази заран “ на последната жертва на лихварската дейност на починалия някогашен финансов министър Стоян Александров и сина му Петър, обвиняем за бруталното убийството на Кирил Русев в София. След като взима заем от Александрови, кошмарът за Теменуга Стойчева стартира.

Теменуга Стойчева е на пазара за недвижими парцели от 1991 година, само че откакто попада на неточна банка се оказва, че има недължими наказателни лихви. По-късно, когато ѝ се постанова да вземе заем, това се оказва невероятно и тя прибягва към различен вид.

„ Приятел на брачна половинка ми дава информация, че може да се вземе заем от Стоян Александров на естествена рента и с него да се погасят отговорности. Приехме предлагането за рента 10%, само че до момента в който стигнем до офиса се повиши на 11%. Договорът е за 5 години. Взимам първо 350 000 евро, като ипотекирам парцел за 950 000 евро, три пъти повече - клуб-ресторант като поръчителство на въпросния заем, тъй като кредитният ми рейтинг е унищожен и не мога да взема заем от естествена банка. Съгласих се, нямах избор. Когато взех заема, с цел да изплатя обвързване, той ме запита в колата „ Искаш ли да ударим тази жена “, на която би трябвало да върна парите. Казах, че това не ме интересува, просто желая да върна парите. Не знам какво значи „ да ударим “. Още тогава ми направи усещане за ненормално държание “, споделя Теменуга Стойчева.

Теменуга Стойчева и Петър Александров се уговарят заемът да бъде върнат с 11% рента.

„ Ипотеката е на 12.11.2018, заемът е подписан на първи. До трети са преведени 30 000 евро, а огромната сума е след ипотеката. Когато получих информация за първата рента, видях, че олихвяването е с дата първи за цялата сума, което прави разлика 2000 лева на месец. Веднага реагирах и ми беше отговорено: „ Внимавайте, има наказателна група “. Това сподели майка му, която е счетоводител на компанията. За три месеца са изплатени 20 000 лева рента. Закъснях с един месец и на петия той ми споделя „ Няма да те блъскам и натоварвам, ти ми дай пълномощие и аз ще продавам ресторанта “. Аз си споделям, че би трябвало да отдръпва пълномощното и към този момент се колебая. Оттеглям пълномощното и самият нотариус споделя, че то така и така не е на негово име, т.е. съм упълномощила чужд човек да продава моя парцел, някакъв юноша Александър Братанов “, споделя още пострадалата.

По думите ѝ поради закъсненията Петър Александров потегля против нея с частен правосъден реализатор.

„ От април 2020 година стартира цялостен смут за мен. За този интервал той прави три нередовни продани на обща стойност 1,4 млн. лева, дългът е 820 000 лева Въпросният частен правосъден реализатор за себе си отделя 200 000 лева хонорар. Какъвто и да е процентът той не може да доближи повече от 30-40 000 лева. Този човек е над закона, не знам кой стои зад него, само че е над закона. При обжалване на протокол за систематизиране инцидентно Софийският градски съд го взема решение в моя изгода. Петър апелира и инцидентно попада при брачната половинка на частния правосъден реализатор, която е арбитър в апелативен съд, само че ръководителят на екипа споделя, че е спор на ползи “, добавя Теменуга Стойчева.

По думите ѝ Петър Алескандров към този момент е разпродал част от имуществото ѝ.

„ Продал е ресторант, за който водим иск за възобновяване, продал е паркомясто и част от един доста първокласен парцел. Той потегля към парцел, който има физическо лице – аз и брачна половинка ми. Многократно съм желала уверение за размера на дълга, да платя и да приключа, само че частният правосъден реализатор не дава такова. Едва през август 2023 година това уверение е обещано, в което е описал какво е продал – трите неща, с безусловно неспазване на закона. Аз имам дълг 820 000 лева, а той продава парцели за 1,4 млн. лева, удържа си 200 000 лева хонорар и аз още веднъж дължа 650 000 лева, колкото е първичният дълг Най-вероятно има доста потърпевши хора от този самозабравил се частен правосъден реализатор “, споделя дамата.

Теменуга Стойчева е завела иск за връщане на парцелите. Очаква се съдът да се произнесе.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР